Vijf redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Nationaal zijn rechtstreekse subsidies voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen al even verdwenen. Tussen 2023 en 2031 wordt ook de salderingsregeling op overheidsniveau uitgefaseerd. Deze en andere beslissingen zorgen vaak voor enige terughoudendheid bij investeerders in zonnepanelen. Nochtans is dat niet nodig. Waarom niet verklaren we in dit artikel. Dit zijn vijf redenen om (nog steeds) zonnepanelen te kopen.

EU Ster
Subsidie-hand

1. Blijvende steun

Door het verdwijnen van bepaalde steunmaatregelen heerst vooral de angst dat de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen te lang wordt. Nochtans staan er ook nieuwe maatregelen tegenover. Die maatregelen, zoals de Stimuleringsregeling Duurzame Energie, zijn precies gericht op het garanderen van een terugverdientijd van idealiter 7 jaar. Gemiddeld duurt het ook (nog steeds) nooit langer dan 12 jaar vooraleer uw zonnepanelen pure winst maken.

Bovendien worden verdwijnende overheidsplatformen steevast vervangen door gelijkwaardige privé-spelers. Zo kunt u bijvoorbeeld interessante groene leningen gebruiken voor de financiering van uw zonnesysteem; of zal de salderingsregeling van de toekomst via de energieleveranciers zelf verlopen. Aan u om in dezen vervolgens de beste partners te kiezen.

Overigens bestaan er ondertussen ook nog altijd rechtstreekse subsidies voor uw investering, alleen bevinden ze zich nu op provinciaal of gemeentelijk niveau. Het hangt dus af van uw locatie of u van deze steun kunt genieten. Aangezien de overheid er gebaat bij blijft om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, zullen steuninitiatieven de eerstkomende jaren echter niet snel afnemen. Eerder zullen ze zich steeds aanpassen aan wat de nieuwe evoluties vereisen. Wilt u alles weten over de huidige subsidiëring van zonnepanelen, dan kunt u terecht bij ons artikel hierover.

Zonnepanelen Verzekering

Vertrouw op een Zongeschikt zonnesysteem

Wilt u ook genieten van de vele voordelen van groene stroom, vertrouw dan op de expertise van Zongeschikt voor de installatie van uw zonnesysteem. Met onze glas-glas panelen van Sonnenstromfabrik leveren wij u de beste zonnepanelen op de markt. Ze worden geïnstalleerd door gespecialiseerde experts met jarenlange ervaring, experts die wij zelf opleiden om ook van uw zonne-installatie gedetailleerd maatwerk te maken. Zo halen we altijd een maximaal rendement uit uw investering — wat uw situatie ook mag zijn. Aarzel daarom niet om een gratis en vrijblijvende schouwing van Zongeschikt aan te vragen en bestel ons professioneel advies aan huis. Achteraf ontvangt u een heldere en volledige offerte, inclusief persoonlijk rendementsplan.

Zonnepanelen Van Glas

2. Lagere kosten, hoger rendement

De belangrijkste financiële steun voor uw investering in zonne-energie komt tegenwoordig van de zonnepanelen zelf. De techniek staat hier allerminst stil. Zonnepanelen werden de afgelopen 30 jaar niet alleen stukken beter, maar ook (veel) goedkoper. Hetzelfde geldt voor de installatiebedrijven en hun -technieken. Beide trends hebben hun eindpunt ook nog niet bereikt.

Zo wordt de terugverdientijd uiteindelijk binnen soortgelijke perken gehouden. Vaak wordt hij zelfs korter dan vroeger, afhankelijk van welk zonnesysteem u verkiest. Bovendien kunt u door deze verduurzaming langer genieten van de zogenaamde winstjaren van uw installatie. Product- en rendementsgaranties van de beste zonnepanelen bedragen ondertussen 30 jaar. Onze glas-glas zonnepanelen van Sonnenstromfabrik bieden na die tijd nog altijd een rendement van 85%, terwijl hun levensduur minimaal 50 jaar is. Daarbij bieden nieuwe technieken zoals de thuisbatterij ook nog eens meer opties om beter te genieten van de groene stroom die u opwekt.

Zonnepaneel Systeem
Geïntegreerde Zonnepanelen Investering

Zo krijgt u alvast meer dan tijd en middelen genoeg om uw investering te laten renderen. Houden we verder dan nog rekening met de historisch lage rente op spaargelden, dan is de vergelijking snel gemaakt: u haalt ongetwijfeld meer uit een investering in zonnepanelen. Sterker nog: de unieke samenloop van omstandigheden maakt uw groene investering vandaag de dag misschien zelfs interessanter dan ooit.

3. De ethische keuze

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu. Dat is en blijft de voornaamste gevoelsreden waarom veel investeerders de sprong wagen. Ze produceren groene stroom zonder CO2-uitstoot en zonder nood aan fossiele brandstoffen. De betere kwaliteit van moderne zonnepanelen maakt dit verhaal nog logischer, aangezien ze niet langer doen vrezen voor een afvalramp eens de panelen aan vervanging toe zijn. Onze glas-glas panelen zijn ondertussen haast integraal recyclebaar. Bovendien moet u ze veel minder snel vervangen.

ecologisch

4. Energiekosten besparen

Ondertussen mogen we vooral ook niet vergeten waar het allemaal begon: zonnepanelen creëren een uitzonderlijke besparing op uw energiefactuur. In die optiek bestaat er ook minstens 1 groep mensen die niet treurt over de huidige, stijgende energieprijzen: de investeerders in groene stroom. Hun inspanningen maken hen nagenoeg onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Zo delen ze niet in de klappen van de volatiele marktprijzen van bijvoorbeeld gas en olie, die afhankelijk zijn van de wispelturige geopolitiek. In vergelijking met 2000 stegen ze ondertussen met 80% en niemand weet waar dat zal eindigen. Wat eigenlijk grote kostenstijgingen zijn, kunnen groene investeerders echter grotendeels zien als winststijgingen.

Soortgelijk maken uw zonnepanelen u ook minder afhankelijk van het Nederlandse energienet. Hoewel het tot de beste netten ter wereld behoort, kent het best wat bevoorradingsproblemen — problemen die u vermijdt met een slim zonnesysteem. Als neveneffect draagt u ondertussen ook nog eens bij aan de nationale veiligheid. U verkleint immers de Nederlandse afhankelijkheid van de Russische, Saoedi-Arabische en Iraanse grondstoffen.

Optimaal Rendement Zonnepanelen

5. Woningwaarde

Tot slot blijven de effecten van zonnepanelen niet beperkt tot uw zonnesysteem op zich. Een gecertificeerde zonne-installatie (geplaatst door een erkend installateur) verhoogt ook de waarde van uw woning. Dat doet ze rechtstreeks als gewaardeerd verkoopargument en onrechtstreeks als positieve invloed op het energielabel. Meer bepaald zou de verkoopwaarde per bespaarde euro energiekosten zo’n 20 euro toenemen. Gelet op de bovenvermelde evolutie in energieprijzen loopt de waardevermeerdering voor uw woning zo al snel hoger op dan uw aanvangsinvestering.

..... ..... .....
..... ..... .....
...... ......