Kies voor glas-op-glas zonnepanelen

Vier redenen om te kiezen voor glas-op-glas zonnepanelen

Bij Zongeschikt krijgen we de vraag vaak: wat zijn nu uiteindelijk de beste zonnepanelen? Wat is het neusje van de zalm op de huidige markt van zonne-installaties? Wanneer u een investering in zonnepanelen overweegt, is die vraag heel begrijpelijk: u wil graag dat uw investering op zijn best rendeert. Gelukkig hebben wij ons antwoord al even klaar en houden wij uw keuze wel zo simpel: de beste zonnepanelen zijn glas-op-glas (glas-glas) zonnepanelen — en wij werken dan ook enkel met dit type. Sterker nog: onze panelen worden geproduceerd door de toonaangevende fabrikant in het vakgebied, de Duitse Sonnenstromfabrik. Waarom net deze keuze u het hoogste rendement oplevert, leest u hier. Dit zijn 4 redeneren om te kiezen voor glas-glas zonnepanelen.

Glas op glas Zonnepanelen
Zonnepaneel Systeem

1. Langere levensduur, hoger rendement

Met glas-glas zonnepanelen grijpt u terug naar de kern van zonnepanelen: het behalen van een zo hoog mogelijk rendement, dat zo lang mogelijk duurt. De glas-glas opbouw is niet voor niets de wieg van het zonnepaneel. Het insluiten van de zonnecellen tussen 2 lagen glas biedt simpelweg het beste rendement en glazen panelen hebben de langste levensduur. Daarom waren de eerste panelen per definitie met glaslagen opgebouwd.

Pas in een later stadium besluiten sommige fabrikanten over te gaan op zogenaamde glas-folie panelen. Hier bestaat de achterste afdeklaag niet meer uit glas, maar uit kunststof. Deze folies zijn eenvoudiger te produceren en dus goedkoper. Ze hebben echter een lager rendement en zijn bovendien minder duurzaam, waardoor het rendement op lange termijn nog verder afneemt.

 

Gratis schouwing

Bent u benieuwd hoeveel rendement u kunt behalen dankzij uw Zongeschikt zonnesysteem met glas-op-glas zonnepanelen van Meyer Burger, Sonnenstromfabrik of Denim ? Vraag dan direct online uw eigen technische schouwing aan. Onze experts komen graag ter plaatse wanneer het u past. Ze maken een gedetailleerde audit van uw situatie en omgeving en leveren professioneel advies. 

Achteraf krijgt u een heldere offerte op maat van uw project, inclusief persoonlijk rendementsplan. Geheel gratis. Geheel vrijblijvend. 

Wat dat betreft, hebben glas-glas zonnepanelen dus eigenlijk geen concurrentie. Ze zijn niet alleen rendabeler in het moment, ze brengen dat rendement ook langer op. Zo wint u eigenlijk 2 keer. Precies daarom blijven glas-glas varianten ook vandaag de dag nog steeds de populairste en beste keuze.

En dat geldt dubbel wanneer het gaat om onze panelen uit de Sonnenstromfabrik. Zij bieden u namelijke onovertroffen 30-jarige garanties, zowel op het product als op het rendement. Glas-folie varianten stellen daar maximaal 12 jaar productgarantie tegenover en bieden vaak geen enkele rendementsgarantie. U bent hier dus eigenlijk nooit zeker of u uw investering zult terugverdienen, laat staan dat ze ooit winstgevend wordt.

Zonnepaneel Systeem
Oplossing Zonnepanelen

2. Brandveilig

Glas-glas zonnepanelen zijn onbrandbaar. Hoort u van een brand in een zonnesysteem, dan gaat het altijd om verkeerd geplaatste glas-folie zonnepanelen. Met name de kunststof folie is ontvlambaar — een feit dat ook verzekeraars niet ontgaat. Zij zijn ondertussen dan ook druk doende om de verzekeringspremies van glas-folie systemen te verhogen. Glas-folie zonnepanelen brengen zo niet alleen minder op, ze kosten u ook meer eens ze in uw opstalverzekering worden opgenomen. De kans dat dit ooit gebeurt met uw glas-glas zonnesysteem is quasi onbestaande. Het brandgevaar is hier verwaarloosbaar.

3. Hogere vochtbestendigheid

In tegenstelling tot glas-folie zonnepanelen geven glas-glas panelen vocht geen enkele kans. Dit is te danken aan de stabiele werking van glas bij hogere temperaturen. Bij zonnepanelen lopen die wel eens vaker op tot 75 graden Celsius. Op die hitte zal de achterste, kunststof laag van glas-folie panelen anders reageren dan de voorste glaslaag. Dit verschil in uitzettingen tast de verlijming van de beschermplaten aan, waardoor vocht de kans krijgt om tussen de 2 beschermlagen van de zonnecellen te kruipen. Hierdoor wordt het risico op beschadiging reëel. Pittig detail is dan ook dat de garantie op de meeste glas-folie panelen vervalt eens er vocht in het spel komt. Bij glas-glas panelen loopt u dat risico niet. De voorste en achterste beschermlagen bestaan hier immers uit hetzelfde materiaal en zetten dus soortgelijk uit. Daarom lopen garanties op glas-glas panelen meestal gewoon door bij vochtschade.

Glas op glas zonnepanelen
Micro Zonne Installaties

4. Veel minder micro cracks

Zoals de naam al aangeeft, zijn micro cracks minuscule beschadigingen. Het zijn als het ware kleine haarscheurtjes in de zonnecellen. Met het blote oog kunt u deze scheurtjes niet zien, maar onder invloed van temperatuurschommelingen kunnen ze wel uitgroeien tot zichtbare scheuren. Zo tasten ze het rendement van uw zonnepaneel aan, soms zelfs met tientallen procenten.

Micro cracks ontstaan op verschillende manieren. De belangrijkste oorzaak is allicht het weer. Zo kan een hagelbui zonnecellen beschadigen, terwijl dat op het eerste zicht niet te zien valt. De hagelsteen kan echter wel degelijk micro cracks aanbrengen in de zonnecellen. Uw panelen zullen dan nog steeds energie produceren, maar aan een (veel) lager rendement. Erger nog: die toestand kan jaren aanslepen en, precies omdat uw panelen desondanks energie blijven produceren, kunt u het probleem van de micro cracks maar moeilijk als schadeclaim bij de verzekeraar indienen.

Naast weersomstandigheden kunnen ook installatiefouten micro cracks veroorzaken. Zo kan een foutief transport de oorzaak zijn of kan men tijdens de montage foutief gewicht op het paneel laten rusten. Ook bij het overbrengen van de panelen naar het dak kan het verkeerd gaan, met name wanneer men het paneel op de schouder tilt en via een ladder naar boven brengt.

De meeste fabrikanten zullen hun panelen controleren op micro cracks wanneer ze de fabriek verlaten. Hiervoor wordt een soort röntgenfoto gemaakt met behulp van zogeheten elektroluminescentie. Zo zijn de bouwers er zeker van dat hun panelen de productieplaats onbeschadigd verlaten; en blijven ze beter beschermd tegen garantieclaims op basis van de aanwezigheid van micro cracks.

Hoe kunt u zich hier dan best tegen beschermen? Vooral door de keuze voor glas-glas panelen. In vergelijking met glas-folie panelen ligt het risico op micro cracks hier beduidend lager: ze zijn er minder gevoelig voor. Een belangrijke reden daarvoor is dat glas-glas panelen werken met een “neutrale zone”. Die ligt in het midden tussen de glazen beschermplaten en vormt daarom de ideale plaats voor de zonnecellen. In de neutrale zone is de drukbelasting op zijn laagst, waardoor het risico op cracks beperkt blijft.

Energie-Efficiënt Zonnesysteem
Glazen Zonnepanelen

Waarom kiezen voor Sonnenstromfabrik zonnepanelen?

Kiest u voor glas-glas zonnepanelen, dan kiest u dus voor de duurzaamste zonnepanelen met het hoogste rendement. Door dit duurzaam rendement hebt u ook maximale zekerheid over het terugverdienen en de winstgevendheid van uw investering. De kwaliteitsvolle glasbescherming stelt daarbij alles in het werk om die duurzaamheid te garanderen en beschermt optimaal tegen brand, vocht en micro cracks.

Waarom u dan, tot slot, onze Sonnenstromfabrik zonnepanelen zou moeten kiezen; daarover zouden we op zich al een extra blog kunnen schrijven. We kunnen echter ook volstaan met een boude uitspraak: Sonnenstromfabrik produceert de beste zonnepanelen op de markt. Daarom werken wij enkel met de panelen van deze topleverancier uit Wismar. Hun technieken en productiemethoden zijn superieur en hun aankoopvoorwaarden en garanties uitstekend. Het merk heeft de modernste infrastructuur van Europa en is al meer dan 28 jaar toonaangevend. In 99,5% van de gevallen wordt tijdig opgeleverd en het claimpercentage is aan 0,02% haast onbestaande. Best van al bieden deze panelen meer dan 90% bedrijfsefficiëntie — en daar kunt u pas echt op bouwen.

  • Bedrijfsefficiëntie > 90%
  • Tijdige oplevering 99,5%
  • Claimpercentage 0,02%
  • Modernste fabriek voor zonnepanelen in Europa
  • Al 28 jaar toonaangevend op gebied van kwaliteit
  • Geproduceerd in Wismar (Duitsland)
Sonnenstorom Fabrik
..... ..... .....
..... ..... .....
...... ......