Zonnepanelen op leistenen dak in regio Utrecht

In regio Utrecht hebben wij een woning met een leistenen dak voorzien van Glas op glas zonnepanelen in combinatie met micro omvormers. 

Na lang zoeken kwam de woning eigenaar bij ons terecht om te kijken of het mogelijk was om zonnepanelen te plaatsen op het plaatsen van zonnepanelen op een leistenen dak, Na een vrijblijvende schouwing een advisering aan huis

plat dak zonnepanelen

Hieronder kunt u het zelfschreven stukje lezen van de klant  

Ons huis heeft een mooi zadeldak met gebakken leien, een dubbel dak dus. Het zoeken naar een bedrijf dat daar op een verantwoorde wijze zonnepanelen op kan leggen was toch wel lang en ingewikkeld, want het is een totaal andere techniek dan gewone dakpannen en niet elke installateur beheerst die werkwijze. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het bedrijf dat de opdracht moet uitvoeren. Veel bedrijven, die wij hebben benaderd, deden te gemakkelijk over de uitvoering, alhoewel er ook bedrijven waren, die eerlijk zeiden dat zij niet gespecialiseerd waren in leien daken.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij Zongeschikt.nl.   Na het telefoongesprek kwam een medewerker de volgende dag ons huis bekijken. De schouw werd zeer zorgvuldig en deskundig uitgevoerd. Wij kregen steeds een goed antwoord op de vragen , die wij stelden. De volgende dag kregen wij de offerte, die heel duidelijk aangaf wat wij allemaal konden verwachten.. Twee weken later werd de opdrachtvoor de 18 panelen, waarvan twee op de dakkapel, uitgevoerd.

Zongeschikt Partner

Er stond een zeer goed op elkaar ingespeelde ploeg vriendelijke mannen klaar  die heel efficiënt en snel aan de slag ging, ondanks het af en toe zeer slechte weer met regen- en hagelbuien. Er werd hard gewerkt met een korte lunchpauze tot de zon echt onder was. Gebroken leien werden vervangen en  de volgende dag  – zaterdag – werd de klus afgerond en alles keurig opgeruimd tot het dweilen van de vloer toe.

Na de installatie werden er met een drone foto’s gemaakt om het geheel te controleren en kregen we vervolgens telefonische instructies om de app, die ons inzicht geeft in het functioneren van de zonnepanelen, te installeren.  De melding aan de energieleverancier werd ook door Zongeschikt gedaan

Op zondagmiddag waren er naast de gebruikelijke elektrische apparaten ook de wasmachine, droger en oven in gebruik en werd de boiler opgeladen. De teller in de meterkast bleef op nul!!! Fantastisch.

De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is, naar onze mening, prima.

Wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanbevelen, Binnen 3 weken van het eerste contact tot nul op de meter: hulde!

Gerard en Ineke, Zeist

Schuin Dak Zonnepanelen

Bent u benieuwd naar de technische kant van het installeren van een leistenen dak? 

Download dan kosteloos onze leistenen dak installatie brochure. Zo krijgt u een goede inzicht hoe wij de installatie uitvoeren op een leistenen dak. 

author avatar
Hamid Norani
..... ..... .....
..... ..... .....
...... ......